nga Vizitor Fri 22 Jan 2010, 22:06
jam anėtar shumė i ri nė miqėsin tuaj, por ndjehem edhe me moshė paksa i pėrulur nė mesin e juaj. rrjedh nga njė qytet i Dardanisė sė lashtė, ferizaj, rritur dhe shkolluar e edukuar nė kėėt mjedis tė vogėl por shumė tė hareshėm. nė veēanti kam studjuar nė univerzitetin e begatshėm tė Zagrebit nė Kroaci tė sotme. me peripeti dhe rrethana herė tė volitshme herė tė pakėndshme kam kaluar njė rini solide me njė kulturė modeste tė asaj kohe. kam dėgjuar muzikė dhe vazhdoj tė dėgjoj rock grupet e viteve 70 dhe 80, e nė literaturėn e atėherme kam vendosur gishtat dhe mendjen mė shumė tek poezia e Lorkės dhe Majakovskit, pastaj prozat e bukura tė Kadaresė dhe Xoxes, Petro Markos dhe tė tjerėve. sportin e kam shokun shumė tė ngushtė dhe mė mban nė njė ritėm kohor, kurse dinamikėn e jetės mė shton enigmatika dhe debatet qė mė shėmbėllejnė tė kėmbej njohuri dhe mendime tė ndryshme. pasi kam pasur literaturė tė bollshme politka ka qenė ndjekėsi im i padėshiruar, por qė nė fakt ėshtė ngulitur thellė nė qenien time. dashur dhe padashur, kam krijuar bindjen se edhe nė politkė ka kritere dhe kufizime, dhe krejt kjo nė njė realizėm tė argumentuar, nėse shikohen gjėrat me prizmin e kohės, del se nuk ka asgjė euforike dhe patetike, ndėrsa ngrirja nė suaza tė njė depresioni tė ngushtė patriotik, nuk do tė thotė asgjė se mund tė dalėsh nga ky rreth vicioz. kufizimet dhe ngarkesat hipotetike tė kohės sė shkuar u takojnė historisė dhe ēdo manifestim nė kohėn e tanishme, do tė thoshte bjerrje kohe, sepse ajo qė ėshtė bėrė nuk mund tė zhbėhet. ajo qė pėsohet nuk mund tė shfajsohet, dhe krejt barra e sė kaluarės, duhet tė zbarkohet nė kohėn e vet, dhe tė rinjtė do tė ecin pa bariera dhe pa paragjykime. kam dėshirė qė tė rinjtė tė ngazėllehen dhe tė lumturohen, ashtu tė lirė dhe pa hipoteka tė vjetra. jam pasues dinjitoz i vlerėsimeve protestante nė liritė fetare dhe i besoj ungjillit ashtu siē ėshtė shkruar dhe jo ashtu siē preferojnė tė tjerėt. dmth, jam njė idhėtar i imendjes ės shėndoshė nė trup tė shėndoshė. mė parė mendja e pastaj trupi, sepse trupin mund ti dhurosh dhe tia besosh shumėkujt ndėrsa shpirtin vetėm ATIJ qė tė ka dhėnė kėtė mundėsi jete...